قیمت دنبه نجومی شد/ دلیل این گرانی عجیب چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

افزایش نامتعارف قیمت گوشت قرمز و گوشت سفید در بازار، حالا تاثیر خود را در بهای کله پاچه و دنبه گوسفندی بیش از پیش نشان داده است.

به گزارش ۱۰۰ آنلاین، در حالی که بهای هر کیلو گوشت گوشفندی بین ششصد تا هفتصد هزار تومان گزارش شده است، خبر‌های رسیده ازسطح شهر نشان می‌دهد یک کیلو دنبه به قیمتی بیش از ۳۲۰ هزار تومان در فروشگاه‌های عرضه مواد پروتئینی فروخته می‌شود.

قیمت دنبه در حالی با رشدی رعدآسا در دو سال اخیر به ۳۲۰ هزار تومان رسیده است که تنها دو سال قبل هر کیلو دنبه در فروشگاه‌های اقلام پروتئینی به قیمتی در حدود ۹۰ هزار تومان عرضه می‌شد.

به این ترتیب تنها در دو سال اخیر بهای هر کیلو دنبه بیش از ۲۵۵ درصد افزایش را شاهد است.

دنبه تا پیش از افزایش شدید قیمت گوشت در سال ۱۴۰۰، در زمره اقلام ارزان قیمت گوشت گوسفندی بود. بسیاری از خانوار‌ها با هدف تهیه روغن ارزان‌تر، دنبه خریداری کرده و روغن آن را برای پخت و پز استفاده می‌کردند این در حالی است که در شرایط فعلی روغن دنبه به کالایی بسیار لوکس و گران قیمت بدل شده و طبقات متوسط و فقیر قادر به خرید دنبه برای تهیه روغن نیستند. بهای نیم کیلو روغن دنبه ماده از پانصد تا هفتصد هزار تومان در فضای مجازی اعلام شده است.

دلیل مهم افزایش بهای دنبه را می‌توان در کاهش قابل توجه عرضه گوسفند به بازار دانست.

گزارش مرکز آمار ایران نشان می‌دهد در آذرماه سال جاری میزان عرضه گوسفند و بره در قیاس با آذرماه سال گذشته کاهشی ۴۲ درصدی را شاهد است.

افزایش شدید بهای گوشت قرمز و خصوصا گوشت گوسفندی این کالای مهم پروتئینی را از سبد خانوار ایرانی خارج کرده است.

کاهش شدید مصرف گوشت حساسیت قیمتی را به گفته فعالان این بازار از میان برده چرا که سهم گوشت در سبد مصرفی خانوار با سقوط آزاد مواجه است.

کارگروه تحریریه اقتصادی

سلام! من یک خبرنگار اقتصادی با تخصص در زمینه تحلیل‌های اقتصادی هستم. با استفاده از روش‌های پیشرفته تحلیل، تمام تلاشم را می‌کنم تا به شما تحلیل‌های دقیق و قابل اعتماد را ارائه دهم تا شما بتوانید در مورد مسائل اقتصادی تصمیم‌گیری کنید.