صالح آبادی در تشریح چگونگی تحقق این امر گفت: بخشی از این امر مربوط به بانک مرکزی است که با نظارت هوشمندانه بر استفاده صحیح از تسهیلات می توان به این مهم دست یافت. یعنی از طریق سیستمهای خود، جریان وجوه را رصد میکنیم و تلاش میکنیم تا اطمینان حاصل کنیم که اعتبار به بخش تولیدی واقعی هدایت میشود و سرمایه به سمت فعالیتهای غیرمولد هدایت نمیشود.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: بخشی دیگر مربوط به سازمان امور مالیاتی است که در آن باید نظام بانکی به نظام مالیاتی متصل شود، یعنی اگر فردی برای فعالیت های غیرمولد اعتبار و سرمایه بگیرد مشمول آن می شود. مالیات های خودش.” این موضوع مطابق قانون است و بر همین اساس در حال حاضر موضوع مالیات بر عایدی سرمایه در کمیسیون مالی مجلس در حال بررسی است که در صورت تصویب بسیار موثر خواهد بود.
وی افزود: در لایحه بودجه سال آینده عوارض از 25 درصد به 20 درصد کاهش می یابد که در صورت تصویب لایحه مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر فعالیت های سفته بازی افزایش می یابد.
تورم و کاهش ثبات بازار ارز
وی گفت: تورم ماهانه در آذرماه 1.8 درصد، در آبان 2.4 درصد، در مهرماه 3.1 درصد و در شهریور 3.3 درصد بوده است. در ماه های اخیر، تورم ماهانه از 3.3 درصد در ماه قبل به 1.3 درصد در ژانویه افزایش یافت.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: تعادل بازار ارز، روند ثابت سامانه نیما و روند نزولی قیمت ها در بازار متشکل ارز به کاهش و کنترل تورم کمک کرده است. روندهایی که در حال رخ دادن است امیدوارکننده است و امیدواریم این روند مثبت در اقتصاد ما ادامه داشته باشد.
صالح آبادی درباره حفظ ارزش پول ملی و تقویت آن گفت: بخشی از کنترل ارزش پول ملی مربوط به بازار ارز و تعادل در این بازار است که نرخ ارز تا حدی در نوسان است. بنابراین تعادل در این بازار در حفظ ارزش پول ملی تاثیر بسزایی خواهد داشت. قسمت دوم مربوط به تورم است که همانطور که گفته شد رشد تورمی ماه های اخیر را کنترل می کند.
اصلاحات بانکی با جدیت در حال پیگیری است
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه برای حفظ ارزش پول ملی باید برای اصلاح نظام بانکی برنامه ریزی کرد، خاطرنشان کرد: این موضوع را جدی می گیریم.
وی افزود: اصلاحات در نظام بانکی به این معناست که بانک ها باید انضباط بیشتری داشته باشند.
صالح آبادی خاطرنشان کرد: نظام بانکی به عنوان یکی از محورهای کاهش تورم برای کنترل اضافه برداشت بانک ها از بانک مرکزی و در نهایت به یکی از ریشه های پایه پولی در حال اصلاح است. موضوع اصلاح رابطه مالی دولت و بانک مرکزی نیز بسیار مهم است، یعنی اضافه برداشت دولت از بانک مرکزی یکی دیگر از منابع تورمی است که در تلاش هستیم آن را اصلاح کنیم.
بانک مرکزی انتظار دارد لایحه بودجه سال 1401 به تصویب مجلس برسد
رئیس کل بانک در پایان افزود: لایحه بودجه سال 1401 دولت را بررسی و جمع بندی کرده ایم تا ناقص باشد، بنابراین انتظار داریم مجلس در این روزها آن را تصویب کند.
وی تاکید کرد: مهم این است که در قانون بودجه به دنبال منابع خیالی نباشیم زیرا هزینهها طبیعی است اما گاهی درآمدی حاصل نمیشود که کسری بودجه ایجاد میکند.