سیل و زلزله چگونه می‌تواند تبدیل به بحران نشود؟

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور تاکید کرد: برای پیشگیری و کاهش خسارات و خسارات ناشی از بحران ها باید راهکارهای پیشگیری در ساخت و ساز در نظر گرفته شود.

به گزارش آوای البرز، محمدحسن نامی در خصوص اقدامات لازم برای کاهش خسارات ناشی از بلایای طبیعی گفت: حتی سیل و زلزله در صورتی که ساخت و سازهای ما مناسب و رعایت استانداردها و اصول باشد به بحران و بلا تبدیل نمی شود. متاسفانه برخی از حوادث و خسارات ناشی از تصادفات ناشی از مشکلاتی غیر از سیل و زلزله است. به عنوان مثال در سیل اخیر امامزاده داوود، ساخت و سازهای غیرمجاز در مجاورت امامزاده و حتی ساخت و سازهای گردنه بازارچه، مکانی که سال ها آب از آن عبور می کرد، به دلیل این میزان آب از عبور و مرور جلوگیری شد. بزرگ بود و باعث جاری شدن سیل و خسارت شد. اگر ساخت و ساز طبق ضوابط انجام می شد این سیل هیچ خسارتی نداشت.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه برای پیشگیری از حوادث و کاهش خسارات ناشی از بلایای طبیعی باید راهبردی مشترک و مقاوم در ساخت و ساز اتخاذ شود، تصریح کرد: در صورت اتخاذ راهکار مشترک برای پیشگیری و پیشگیری از این گونه مشکلات کوچک. امید است چنین حوادث تلخی تکرار نشود و بتوان به راحتی از آن جلوگیری کرد.

وی با تاکید بر اینکه باید با جدیت در انجام وظیفه هر نهاد در این حوزه تلاش کنیم، گفت: هیچ ساخت و ساز خارج از چارچوب و مقررات نقشه های شهری انجام نشود. هر گونه قوانین و مقررات مصوب شورای اسلامی شهر و وزارت مسکن، راه و شهرسازی باید به طور کامل اجرا شود، توجه به این موضوع می تواند خسارات ناشی از بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: تجربیات و درس هایی از سیل نیمه تابستان

نامی در یک برنامه رادیویی به رصد نیز اشاره کرد و گفت: متأسفانه این رصدها مدت زیادی نیست. در حال حاضر در دولت جدید اراده خوبی برای بررسی وجود دارد، با حمایت خوب قوه قضائیه جلوی ساخت و سازهای غیرمجاز و غیرمجاز گرفته می شود.

انتهای پیام/